Peníze z charitativního sekáče jdou na koupi auta

P1127814Rekordních 93 014 korun pro Charitní záchrannou síť vynesl třídenní second hand v synagoze. Peníze pomohou lidem v krizi.

Rok od roku zájem lidí o charitativní sekáč ve Velkém Meziříčí roste. Jeho pátý ročník, který probíhal od středy do soboty v synagoze, byl nejúspěšnější. „Účast byla obrovská a výtěžek rekordní. V prvním ročníku jsme vybrali osm tisíc korun a od té doby je částka každým rokem větší.  Proto si troufám stanovit pro příští rok metu sto tisíc korun. Všem, kdo k úspěchu přispěli patří náš dík,“ uvedla hlavní organizátorka akce Alžběta Bezděková.

P1127815„Tolik peněz jsme vůbec nečekali. Přidáme je na auto, které naší Charitní záchranné síti chybí,“ sdělila její koordinátorka Eva Pospíšilová. Vybrané peníze tedy pomohou Oblastní charitě Žďár nad Sázavou s koupí dodávky, jež bude rozvážet materiální pomoc těm nejzranitelnějším – matkám a otcům samoživitelům, rodinám v existenční nouzi, seniorům nebo lidem s handicapem.

Zbylé oblečení, které se během sekáče neprodalo, putovalo také k lidem v nouzi. „Charita si odvezla spoustu teplého oblečení, další plnou dodávku jsem odvezla do Brna Nadaci Veronica a dobročinnému obchůdku Šuplig,“ dodala Alžběta Bezděková.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.