Gymnazisté navštívili starostu

P1840438V pondělí hodinu předpolednem zavítali žáci kvarty z Gymnázia Velké Meziříčí na radnici. Ve své kanceláři je přijal starosta města Alexandros Kaminaras spolu s místostarostou Martinem Kamanem.


Studenti, kteří právě ve škole probírají obecní samosprávy, si pozorně vyslechli starostovo povídání o tom, jak město, potažmo samospráva fungují. Nastínil rozsah práce starosty, rady města a také zastupitelstva. Studentům též připomněl, že za pár let, až dospějí a budou se zajímat o veřejný život a budou chtít něco na životě města změnit, je zastupitelský mandát tou nejlepší cestou.

Došlo i na dotazy. Gymnazisty zajímalo například to, co starostu a místostarostu na jejich práci nejvíc baví a co je naopak nebaví. A protože Alexandros Kaminaras i Martin Kaman jsou absolventy velkomeziříčského gymnázia, padla i otázka, na co z gymnázia nejraději vzpomínají.
Po zhruba hodinové příjemné besedě u starosty v kanceláři se studenti kvarty přesunuli do budovy bývalé spořitelny, kde se seznámili s chodem služebny městské policie. Po ní je provedl vrchní komisař Jan Klikar.

Petr Chňoupek

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.