Postavme Matyho ze Lhotek na nohy!

Matty„Ahojte, jmenuji se Matyášek a jsou mi 2 roky, ještě v bříšku jsem prodělal Cytomegalovirus, o kterém maminka vůbec nevěděla. Zasáhl mi mozek, udělal tam neplechu a odešel. Nyní jsem opožděný ve vývoji a hypotonik. Mám rád společnost dětí, rád si s nimi hraji a směji se. Rád bych fungoval jako ostatní děti, ale to musím pořádně cvičit, abych zesílil a zpevnil celé mé tělíčko."


Maty to měl těžké už na začátku. V posledním trimestru prodělal Cytomegalovirus a tím to vše začalo. „Těžký byl i porod, kde po dvoudenním vyvolávání přišel na řadu císařský řez, hned nasadili antibiotika a za dva dny mi ho odvezli do FN v Brně na operaci varlete, kde objevili gelovitý útvar a doteď jezdíme pravidelně na kontrolu na onkologii. Od 3. měsíce nám začal stáčet očička a začalo ježdění po doktorech, proč tomu tak je. První cvičení probíhalo v Třebíči v nemocnici, cvičil se Bobath, který mu moc nepomohl a Maty se nijak ve vývoji neposouval. Nyní cvičíme Vojtovu metodu 4× denně a pravidelně jezdíme do Tišnova k paní fyzioterapeutce. K tomu každý týden jezdíme plavat a čeká nás od listopadu neurorehabilitace v Brně v Astře. A snad i příští rok lázeňský pobyt, kde mu pomůžou," říká Matyho maminka.

Maty se teď umí přetáčet ze zad na bříško a z bříška na záda, dělat sudy a rotovat za hračkami. Trénujeme každý den plazení, lezení, sezení a chození.

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Na cvičení, neurorehabilitace, plavání, dojíždění, pořízení pomůcek a zdravotního kočárku.
Rodiče doufají, že to Matyho požene dopředu, že se krásně zpevní a své 3. narozeniny bude stát u svého dortu.
Velké díky všem, kteří přispějí i menší částkou, každá korunka se počítá.

Kdyby se vybrala větší částka, než je třeba, rodiče ji pošlou jiným dětem, které mají zdravotní problémy nebo jsou opožděné stejně jako Maty a potřebují pomoc.

SBÍRKA BĚŽÍ NA DONIO.CZ

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.