Starosta poděkoval skautkám za Kávu od srdce

P1129792Skautky Ilonu Havlátovou a Marii Procházkovou dnes na radnici přijal starosta Alexandros Kaminaras, aby jim poděkoval za charitativní kavárnu.

Velkomeziříčským již dobře známá Káva od srdce pomáhá místním rodinám poprat se s nepřízní osudu. Stojí za ní Ilona Havlátová a Marie Procházková, které za ni získaly cenu Gratias Tibi pro iniciativní mladé lidi. Charitativní kavárna skautského střediska od roku 2018 pomohla již pěti rodinám. Naposledy přispěla třináctileté Terezce s dětskou mozkovou obrnou na neurorehabilitace ve speciálním centru.

„Je úctyhodné, co děláte. Moc si toho vážíme a děkujeme vám za to,“ poděkoval oběma skautkám starosta Alexandros Kaminaras. „Navíc nejde jen o vybírání peněz, ale i příjemný kulturní zážitek. Je to skvělý počin,“ dodal místostarosta Martin Kaman. Skautky připomněly, že jde o akci, na které se podílí ve finále třicet lidí. „Zapojí se skautské středisko, které má v našem městě velký potenciál,“ zdůraznily obě shodně.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.