Rada schválila peníze na provoz synagogy

P1820293 copy_copyMěsto převzalo novou synagogu a její provoz bude samozřejmě něco stát. Rada města tak na své zasedání projednala rozpočtové opatření, kterým pro synagogu vyčlenila 8 000 korun na vodu, 5 000 korun na elektrickou energii a 50 000 korun na plyn.

Výsledek nakonec může být, zvláště pak u plynu, nižší. Záleží na počtu akcí, které v synagoze proběhnou a taky na tom jaká bude zima, od čehož se odvíjí, do jaké míry bude třeba budovou temperovat apod. Vyčleněno také bylo 55 000 korun na opravy. Některé opravy už v synagoze proběhly – posouzení pro úpravy a demontáž elektroinstalací a provozní revize plynového zařízení. Do konce roku bude ještě provedena oprava teplovzdušného topení a montáž WC.

Rada také projednala rozpočtové opatření, kterým se uvolňuje 95 000 korun na pořízení pasportu a návrh elektroinstalace v budově nové synagogy.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.