Modrá škola už má dvacet

P1130808Zpěv, hudbu, tanec i cvičení v tělocvičně doprovázela vůně perníčků, předvánoční jarmark na chodbách a pohoštění ve třídách. Tak Základní škola Školní oslavila dvacet let od svého otevření. Žáci, učitelé spolu s hosty, rodinami dětí a všemi návštěvníky se sešli ve čtvrtek 30. listopadu.

„Naše škola vznikla na zelené louce a její budoucnost jsme tvořili my,“ uvedl ředitel školy Petr Blažek v tělocvičně plné návštěvníků. Připomněl, že nejvíc záleží na učitelích a dětech. „Do dalších let škole přeji hodně vzdělaných, vychovaných a úspěšných žáků a skvělé zaměstnance,“ dodal.

Místostarosta Martin Kaman přidal poděkování za město: „Vážíme si bezpečného prostředí a kvalitního vzdělání, které dáváte našim dětem. Vše šlape, jak má. Není to samozřejmé. Díky vám za to.“

Škola byla otevřená zájemcům po celé odpoledne až do večerních hodin. V tělocvičně se žáci blýskli svými dovednostmi na akademii. Zazpívaly školní sbory Slunko a Harmonie, děti předvedly scénky, tančily, skákaly salta, vyrobily a prodávaly dárky, vánočně vyzdobily chodby i třídy, napekly cukroví, dělaly palačinky, nalévaly čaj a punč. Bylo na co se dívat, co obdivovat a radovat se spolu s nimi.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.