Nový MAN bude jezdit do spalovny

P1131252Technické služby Velké Meziříčí mají nové svozové auto. Od ledna začne dopravovat komunální odpad do brněnské spalovny.

Nové svozové vozidlo MAN dorazilo na dvůr technických služeb dnes, tedy po roce čekání. Tak dlouho se automobilka zpozdila s jeho výrobou. Auto i s návěsem a kontejnery stálo necelých šest milionů korun. „Od města jsme dostali bezúročnou půjčku ve výši tří milionů korun,“ uvedl ředitel technických služeb Jaroslav Mynář a dodal: „Hned po vyřízení všech náležitostí zahájíme zkušební jízdy mezi Velkým Meziříčím, Velkou Bíteší a Křižanovem a od ledna rozjedeme pravidelný svoz do spalovny.“ Dle smlouvy se spalovnou půjde až o 600 tun odpadu měsíčně, a tedy o 7 200 tun ročně. „Pro nás to znamená odvézt do Brna šest až sedm fůr čili čtrnáct kontejnerů týdně,“ doplnil Mynář s tím, že město tak významně sníží množství odpadu, které ukládá na skládku. V současné době na skládce u Vysokého mostu přibyde zhruba deset tisíc tun odpadu ročně. 

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.