Zastupitelstvo rozdělilo peníze na sport

sportNa posledním jednání zastupitelů v tomto roce se mimo jiné schvalovaly i dotace pro sportovní oddíly ve Velkém Meziříčí a místních částech. Město mezi sportovce rozdělí více než osm a půl milionu korun.


Největší částka, a to 5 500 000 korun půjde na podporu oddílů mládeže. Nejvyšší částky si z tohoto balíku ukousnou samozřejmě oddíly, které se věnují mládeži. Částku 1 818 603 korun tak dostane Sokol, který má 340 mladých sportovců. Přes jeden milion korun, přesně 1 034 194 korun půjde pro mladé fotbalisty a pro mladé hokejisty pak částka 1 296 342 korun.

Rovný milion korun půjde na podporu trenérů mládeže. Je určitě zcela bez diskuze, že kvalitní trenér, především v mládežnických kategoriích, je prostě základ.

Dva miliony korun jsou pak určeny pro oddíly dospělých. Tady největší částky obdrží ty největší oddíly jako jsou Sokol, FC, HHK či Spartak.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.