Příchod na hřbitov čekají změny

začátek kácení_únor_24Vstup na hřbitov na Karlově čeká změna, která už začala. Alej tújí hned za vstupní bránou začala v posledních měsících velmi rychle prosychat. Vyřezat jen suché stromy a ty relativně zdravé nechat by alej esteticky velmi znehodnotilo.


Túje zde byly vysázeny někdy v roce 1974, a tak je čas na jejich náhradu. Degradace těch ostatních by byla už jen otázkou času. Vykáceny tedy budou všechny. Toho bude využito k tomu, aby se tato část hřbitova změnila a byla pro návštěvníky příjemnější.

Nová alej se posune doleva (při pohledu od brány) a bude lemovat příjezdovou cestu k obřadní síni. Vysázeny zde budou třešně pilové, které toto místo především barevně obzvláštní. „Tmavou alej nahradí alej světlá," doplnila architektka Tereza Axmanová. Přibude i kamenná zídka se zabudovanými lavičkami, která nejenže zpevní svah, ale bude sama o sobě zajímavým architektonickým prvkem.

Pravá strana (opět při pohledu od brány) současné aleje nahrazena nebude. Otevře se tu totiž velmi zajímavý a příjemný výhled do prostoru, kterému dominují vzrostlé lípy.

-pch-

pohled od_brány

Pohled návrh

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.