Vlaky do Křižanova kvůli výluce pojedou dřív

Snímek obrazovky_2024-02-29_074357Zítra začíná výluka na trati Křižanov – Studenec a Brno – Havlíčkův Brod. Dotkne se i cestujících mezi Velkým Meziříčím a Křižanovem. Vlaky budou odjíždět dřív oproti pravidelnému jízdnímu řádu. Výluka potrvá od 1. března do 30. září 2024.

Důvodem výluky je oprava havlíčkobrodské trati. Stavbaři kompletně obnoví koleje, pražce i kolejové lože. Zmodernizují také všechny mosty a propustky. Kompletně vymění i trakční vedení. Ve všech obcích v okolí železnice se proto významně navýší počet stavebních strojů a nákladních aut zajišťujících převoz materiálu.

Výsledkem budou nové zastávky ve Vlkově–Osové, Osové Bítýšce a Ořechově, nový informační systém, bezbariérový přístup k vlakům, zvýšení traťové rychlosti až na 160 km/h, vyšší bezpečnost a plynulost dopravy a protihluková opatření.

Vlaky R nahradí autobusy

Po dobu výluky budou vlaky kategorie R nahrazeny autobusy v úseku Brno – Křižanov a Tišnov – Křižanov. Náhradní autobusová doprava bude organizována dle výlukového jízdního řádu. Zastávka náhradní autobusové dopravy bude před nádražím i na náměstí v Křižanově.

U vlaků dotčených výlukou může dojít k omezení poskytovaných služeb. Bližší informace o omezení služeb najdete na webových stránkách www.cd.cz, v mobilní aplikaci Můj vlak nebo na Kontaktním centru (e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel.: 221 111 122)

-red-

pdfVýlukový jízdní řád Velké Meziříčí – Křižanov

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.