Sportovci by se mohli dočkat nové haly

hala ilustračníMěsto plánuje postavit sportovní halu pro míčové sporty v areálu Světlé. Podepsalo smlouvu se společností Cuboid Architekti, která zpracuje architektonickou studii a projektovou dokumentaci pro společné územní a stavební povolení.


Podle smlouvy má být architektonická studie hotová do 15. dubna 2024 a projektová dokumentace do 15. června 2024.
A jaké má mít sportovní hala parametry? Počítá se, že halu budou primárně využívat tyto sporty: volejbal (3 kurty na šířku a 1 centr kurt), házená, futsal, basketbal a tenis. Studie má také prověřit možnosti umístění dvou atletických drah a prostoru pro doskočiště, a také umístění lezecké stěny.

Hala by měla mít nad centr kurtem výšku 12,5 metru a nad zbývající plochou 9 metrů. Počítá se také s tribunami pro 400 diváků (z nich 300 k sezení). V požadavcích je také zhruba šedesát parkovacích míst.

Město požádalo Kraj Vysočina o prodej pozemku nad hotelovou školou a připravuje žádost o dotaci z Národní sportovní agentury. Pokud město získá pozemek i dotaci, výstavba haly může začít.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.