Město zaktualizuje program regenerace

P1820987Rada města na svém středečním zasedání schválila aktualizaci Programu regenerace městské památkové zóny Velké Meziříčí na období 5 let.


Kvalitní zpracování Městské programu regenerace je jedním ze základních kritérií pro výpočet koeficientu aktivity, na kterém závisí výše finanční podpory v rámci Programu regenerace MPR a MPZ, dotačního programu Ministerstva kultury ČR. Z těchto finančních prostředků je každoročně spolufinancována obnova nemovitých kulturních památek na území městské památkové zóny.

„V roce 2019 byl program regenerace aktualizován v závislosti na prohlášení dvou nemovitých kulturních památek na území památkové zóny. Pro lepší hodnocení připravenosti města je vhodné v letošním roce provést aktualizaci na další období," uvedla referentka památkové péče městského úřadu Velké Meziříčí Lucie Volfová.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.