Velké Meziříčí je o krok blíž obchvatu

Snímek obrazovky_2024-04-17_071201Realizaci jihovýchodního obchvatu Velkého Meziříčí plánuje Kraj Vysočina do čtyř let. Nyní řeší majetkoprávní přípravu stavby, zbývá vykoupit zhruba 20 procent pozemků.

O stavbě obchvatu se hovoří už řadu let. Půjde o asi 3,3 kilometru dlouhý úsek, který bude součástí severojižního propojení kraje. Nyní se jeho realizace přiblížila. „Ministerstvo dopravy souhlasí se zařazením obchvatu mezi stavby, které budou tvořit tzv. vedlejší návozové trasy pro přepravu nadrozměrných komponent stavby dalších bloků elektrárny Dukovany, a poskytne tak na nákladnou investici finance. Tím se samozřejmě celá akce posune vpřed v čase a my můžeme pokračovat v intenzivní přípravě stavby, výkupu pozemků a záborech, aby mohla být stavba ideálně do dvou let zahájena,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

JV obchvat města povede od Třebíče přes řeku Oslavu, kterou překlene 232 metrů dlouhý most – v nejvyšším místě 8 metrů nad terénem výrobního areálu kablovky –, a napojí se na hotovou okružní křižovatku u dálnice D1, exit 146. Bude stát přibližně půl miliardy korun.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.