Zastupitelé schválili mimořádné odměny starostovi a místostarostovi

money-3669788 1280Mimořádné odměny pro starostu a místostarostu schválili zastupitelé na svém včerejším jednání. Ocenili tak jejich přínos k rozvoji města, kde v uplynulé době došlo k realizaci úspěšných akcí za téměř 200 milionů korun.

Zastupitelstvo města 16. dubna schválilo starostovi Alexandrosovi Kaminarasovi odměnu ve výši 186 826 korun za významné přispění ke kvalitnímu a komplexnímu rozvoji města, kde došlo k realizaci významných akcí, například bytového domu pro seniory, jedenadvaceti nových stavebních pozemků na Hliništích, k rekonstrukci zimního stadionu, překladiště odpadů. Mimo staveb se zlepšilo i společenské a kulturní zázemí města, a to třeba díky převzetí nové synagogy a jejímu oživení. Probíhá rekonstrukce ulice Nad Gymnáziem, přístavba MŠ Mostiště či modernizace odborných učeben na ZŠ Oslavická. Těsně před zahájením je rekonstrukce a přístavba městské knihovny, blíží se rekonstrukce Náměstí a přilehlých ulic, stavba nového objektu pro dětskou skupinu na Hliništích nebo odkanalizování místní části Olší nad Oslavou. Na mnoho projektů město získalo dotace přibližně 150 milionů korun. Velké Meziříčí je dle hodnocení nezávislé asociace třetím rokem Šampionem Zdravých měst, což odráží výsledky práce samospráv ve vztahu k tématům udržitelného rozvoje, kvality života a zdraví obyvatel a komunikace s veřejností. „Toto ocenění výrazně přispívá k dobrému jménu města v celorepublikovém měřítku,“ stojí v odůvodnění.

Místostarostovi Martinu Kamanovi zastupitelé schválili odměnu 164 434 Kč taktéž za významné přispění ke kvalitnímu a komplexnímu rozvoji města díky výše zmíněným stavbám ve městě a též za spuštění grantového programu mikroregionu pro terénní pečovatelskou službu, obnovu procesu komunitního plánování a přípravu nového střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb i za posílení a stabilizaci redakce Velkomeziříčska, rozvoj grantových programů pro sport, kulturu a sociální  věci a projektovou přípravu cyklostezek a cyklotras.

Schválení odměn na jednání zastupitelstva předcházela živá diskuze a protinávrhy na ponížení obou částek. Nakonec zastupitelé odsouhlasili odměny v původně navržené výši.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.