Na Nábřeží oprava kanalizace končí, Nad Tratí začala

IMG 1516Opravy kanalizací i vodovodů ve Velkém Meziříčí jsou v běhu. Zatím se pracuje v ulicích Nad Tratí, Nová a Nábřeží. Další budou následovat v příštím roce.


V ulici Nábřeží v tomto týdnu rekonstrukce kanalizace skončí. Již dnes mělo dojít k pokládce asfaltu kolem Penny marketu, ale kvůli poruše stroje to bude nejspíš až zítra či v pátek. V části Nábřeží u Tržiště se povrchy zatím dělat nebudou. Ulice už tedy bude příští týden celá průjezdná. „Pouze budeme dělat sanaci potrubí pod mostem, ale ta už do průjezdnosti nezasáhne," upřesnil za zhotovitele Miroslav Štola, jednatel společnosti Gremis.

V ulici Nad Tratí probíhá oprava kanalizace i vodovodu. „V roce 2015 budou ukončeny práce k datu 18. prosince. K zahájení v roce 2016 dojde 4. ledna," sdělil M. Štola s tím, že dle smlouvy o dílo má být kompletně hotovo do 30. června 2016. „V našem plánu je však předání díla dříve, než je tento smluvní termín," dodává Štola.

Ve spodní části ulice Nová taky první etapa prací na opravě kanalizace i vodovodu skončí v prosinci - 18. nebo možná i dřív. "Přizpůsobujeme postup prací nejen klimatickým podmínkám, ale hlavně aktuální situaci. Nelze to tedy říct naprosto přesně. Nikdo z nás dopředu neví, jak to vypadá v zemi," popsal Vratislav Čamek, jednatel firmy Content, která rekonstrukci v této ulici provádí. Od 15. ledna se bude v opravě zase pokračovat, a to až ke křižovatce s ulicí Na Spravedlnosti. Na to navážou stejné práce i v ulicích Křižní a K Buči.

Martina Strnadová

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.