Lidé zašli na kafe se starostou

kafe se starostouDvě desítky lidí si nenechaly ujít včerejší kafe se starostou. Zájemci využili možnosti pohovořit s Radovanem Necidem o problémech ve městě v soukromí a neformálním prostředí kavárny Jupiter clubu.


„Seděl jsem s lidmi v kavárně u stolku tři hodiny. Mám z toho spoustu poznámek, něco z toho jsou evergreeny, něco nové připomínky. To, co lze, budeme řešit," říká R. Necid a dodává, že ti, kteří přišli na kafe se starostou, se zajímali o veřejnou zeleň, rekonstrukci Náměstí či ulice Komenského, o parkovací místa v některých konkrétních lokalitách, vznášeli požadavky na zlepšení stavu chodníků, či opravu lokality V Potokách nebo Ve Vilách, na napojení Balinského údolí, upozorňovali na bodové závady na komunikacích, chybějící autobusové spojení do Prahy a další. „Lidé jsou v obraze, často přišli, zeptali se zda a kdy bude možné problém řešit," podotýká starosta.

Nová možnost, jak se setkat se svým starostou, se setkala s větším zájmem, než jaké se poslední dobou těší veřejné diskuze v loutkové scéně. Lidé na ní oceňovali zejména soukromí a neformálnost. „Nemám chuť řešit některé svoje věci veřejně. A také s nimi nechci ostatní obtěžovat," vysvětlil například jeden ze zájemců, kteří čekali u vedlejšího stolečku, až na ně dojde řada. Ale to neznamená, že veřejné diskuze skončí. Stále platí, že probíhají každý první čtvrtek v měsíci, není-li uvedeno jinak.

„Příští posezení s lidmi u kávy trochu pozměním, abych jim zajistil ještě více soukromí," plánuje Radovan Necid s tím, že kafe se starostou hodlá pořádat pravidelně každý druhý čtvrtek v měsíci, nebude-li mít nějaké jiné povinnosti. V měsíčníku a na webu Velkomeziříčska bude termín vždy uveden. Současně starosta připomněl, že kdo chce naprosté soukromí, může mu napsat či zavolat a přijít za ním do jeho pracovny na radnici.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.