Jízda pro Míšu se vydařila

misa-02V neděli odpoledne při startu dobročinné akce Jízda pro Míšu měla samotná Míša Zdráhalová, i my, co se kolem ní motáme, možnost poznat, jak silné sociální cítění mají místní obyvatelé. Přesto, že už sobota byla charitativní díky akci Muzikanti dětem, lidé přišli i v neděli, aby poznali či podpořili březejckou handicapovanou sportovkyni.

Samotnou jízdu zahájili starosta Radovan Necid a místostarosta Josef Komínek. Míša poté na svém elektrickém vozíku projela celou trasu od Motorpalu do Mostišť. Jízda byla ohrožena neb v sobotu na „Muzikantech“ Míše vozík promokl tak, že elektrika v něm nefungovala. Přes noc naštěstí vyschnul. Při jízdě Míšu doprovodili malí i velcí cyklisté na kolech či odrážedlech, bruslaři i pěší. Mezi účastníky byli i pejsci.

V cíli čekala na malé cyklisty odměna soutěže a nabitý program na místním pódiu. I dospělí návštěvníci si navíc mohli vyzkoušet koloběžky Kostka, které zde zapůjčoval na krátké projížďky SKisport Drápela. Míša byla nadšená, svůj den si užívala – nasmívala se, sledovala program, odpovídala, a velikou radost měla z písničky, kterou jí zahrála skupina MY SAMI.

Proč se tato akce konala právě pro Míšu?

misa-04Míša Zdráhalová je neobyčejný sportovec. Díky svému těžkému postižení nemůže dělat jiný sport než bocciu. Míša si tento sport zamilovala, a ráda by v něm byla velmi dobrá – její cílem je reprezentace a medaile z mistrovství světa či paralympiády. Aby mohla bocciu trénovat, odešla od rodičů z Olomouce na Vysočinu do březejckého týdenního stacionáře. Vydala se tak na NE jednoduchou cestu, realita je pro ni občas velmi těžká. Třeba díky tomu, že březejcké zařízení má provoz pouze ve všední dny, musí Míša odjíždět na víkend do jiných zařízení, kde mají i víkendový provoz. Říká, že nelituje, boccia jí za to stojí, už nechce jen sedět doma. Za rok trénování v březejcké TJ postoupila v české ligové bocciové soutěži z II.ligy do ligy první, a doufá v další postup.

misa-01Základní předpoklad – absolutní posedlost trénováním má. Nyní v dílně firmy Vezeko s r.o. vylaďují drobné nedostatky na její nové rampě. Rampa už má parametry kvalitních zahraničních ramp a díky ní bude mít Míša šanci porážet i kvalitní hráče. Rampa je společným dílem Jiřího Večeři (Truhlářství Fisher) a právě firmy Vezeko. Majitel firmy
Ludvík Večeřa vyvinul prototyp stojanu rampy Míše na míru. Za výrobu rampy jsme velmi vděčni neb v České republice je pouze jeden výrobce ramp, a tyto Míše bohužel nevyhovují. Dále se Míša těší z 6 nových kvalitních míčů značky Victory, ostatní míče má pouze zapůjčené. Proto by si ráda v budoucnu ještě 4 míče zakoupila. Plánuje si nechat zhotovit brýle, které jí předepsal lékař, a díky kterým snad uvidí lépe na dálku…

MÍŠA děkuje všem, kteří ji podpořili. Velmi ji i nás potěšilo, že jí tolik lidí fandí. Děkujeme.

Monika Doskočilová a spol.

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.