Na Františkově se připravuje oprava za 24 milionů

Frantiskov rekonstrukcePět milionů korun na chodník, parkování a cyklostezku na Františkově ve Velkém Meziříčí budou zastupitelé schvalovat na svém zasedání 16. února 2016. Jde o jeden díl z celkové částky 24 milionů korun, na což vyjde celková rekonstrukce ulice Františkov.

Kraj Vysočina začne letos snad na přelomu května a června opravovat silnici z Velkého Meziříčí do Tasova. Letos by měla být podle náměstka hejtmana kraje Libora Joukla dokončena etapa v intravilánu města a dál až do Petrávče. V dalším roce pak úsek Petráveč – Tasov vyjma Dolních Heřmanic, kde je silnice již po opravě.

Ještě před započetím rekonstrukce krajské silnice musí Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko spolu s městem Velké Meziříčí stihnout opravit kanalizaci za 4,8 milionu korun a vodovod za 7,2 milionu korun v ulici Františkov. Město se podílí 3,6 mil. korun.

Teprve poté může kraj zahájit rekonstrukci silnice, za niž zaplatí více než 7 milionů korun. Nové chodníky, parkování v ulici, cyklostezka a nové oplocení – to už je již zmiňovaný podíl města, který budou zastupitelé schvalovat příští úterý při rozdělování přebytku hospodaření města za rok 2015.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.