Starosta přivítal Sofii, prvního občánka města a kraje

IMG 2429Prvního občánka Vysočiny a také Velkého Meziříčí, Sofii Václavíkovou, včera přivítal na radnici starosta Radovan Necid. Sofinka dostala od města dar tři tisíce korun.

„Milá Sofinko, přeji ti, abys byla v životě zdravá a šťastná. A vám, milí rodičové, přeji, abyste měli z vašeho děťátka hodně radosti,“ poblahopřál v obřadní síni Radovan Necid Sofince a jejím rodičům Blance Šamšulové a Lukáši Václavíkovi.

Holčička přitom klidně spala, ač se maminka svěřila, že to s tím spánkem zrovna moc ideální není. „Ráda si zakřičí, i když je najezená, přebalená. Ale snad se to časem vyladí. Když pláče, tak prostě chováme,“ popsala devětatřicetiletá Blanka. Zatím si pořád na velkou změnu v životě a nový režim zvyká, ale září štěstím. „Na hlídání nikoho nemáme, tak musíme sami,“ dodala.

Sofinka se narodila v třebíčské porodnici ve dvě minuty prvního ledna 2016 o váze 3,1 kg a 51 cm. Nyní už má o kilo a tři centimetry víc. Bydlí s rodiči v bytě ve Velkém Meziříčí.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.