Velké Meziříčí se prezentovalo na veletrhu Holiday World

na titulku do novinVelké Meziříčí se prezentovalo na prestižním veletrhu cestovního ruchu v pražských Holešovicích Holiday World. Ve dnech 18. až 21. února 2016 na stánku Kraje Vysočina i coby součást destinace Koruna Vysočiny představilo svoje turistické cíle a regionální produkty.


„Jako motto letošního ročníku veletrhu si Kraj Vysočina zvolil aktivní dovolenou pro rodinu s dětmi, nabídnul ale i lákavé materiály pro všechny věkové skupiny od malých dětí po seniory," uvedla vedoucí velkomeziříčského turistického informačního centra Květoslava Hladíková s tím, že krom propagačních letáků byly v nabídce i regionální produkty. Byl o ně velký zájem, protože Vysočina je známá svým zdravým prostředím. „Točilo se pivo. Mnoho lidé se zajímalo o naši novou rozhlednu na Fajtově kopci," dodala K. Hladíková a připojila poděkování města firmě Poex Velké Meziříčí, a. s., která akci sponzorsky podpořila svými výrobky.

Návštěvnost veletrhu byla vysoká, zvláště v sobotu a neděli, kdy bylo otevřeno pro veřejnost. Ta se zajímala hlavně o památky, kulturní i sportovní akce, cyklotrasy a naučné stezky. V programu veletrhu nechyběly různé soutěže, přehlídky cestovatelských filmů a výstavy cestovatelských fotografií, World Film a Expediční kamera.

Velké Meziříčí spolu s dalšími městy Kraje Vysočina se prezentovalo nejen pod hlavičkou kraje Vysočina, ale nově i pod hlavičkou loni vzniklé turistické destinace Koruna Vysočiny.

Cílem společné prezentace je přilákat do regionů turisty, kteří se zdrží více dní. Kromě Velkého Meziříčí je členem destinace i Bystřice nad Pernštejnem, Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Velká Bíteš, Tišnov a Nedvědice. Právě Nové Město přineslo jedno z letošních významných témat krajské prezentace, a to červencové mistrovství horských kol v Novém Městě na Moravě spojené s celkovou propagací Vysočina Areny.

-mars-

______________________________________________

Veletrh cestovního ruchu Holiday World

18.–21. 2. 2016, 25. ročník

Veletrh cestovního ruchu Holiday World je tradiční a prestižní akcí svého druhu a nejvýznamnější přehlídkou cestovních kanceláří, domácích českých regionů, národních turistických centrál cestovního ruchu a dalších služeb turistického průmyslu ve střední Evropě. Je stěžejním místem setkání odborníků v oboru a o víkendu bohatým lákadlem pro veřejnost laickou.

Holiday World představil nejen širokou prezentaci 46 zemí, ale i kompletní zastoupení domácích regionů pod společným názvem Region World. Atraktivní součástí mezinárodního veletrhu je rozsáhlý doprovodný program pro odborníky (semináře, prezentace, konference aj.). Laickou veřejnost kromě nabídky individuální dovolené a zájezdů lákala přehlídka cestovatelských filmů, autogramiád a výstav cestovatelských fotografií WorldFilm a Expediční kamera.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.