Dynamické váhy na kamiony chtějí i další kraje. Pro zkušenosti jezdí do Meziříčí

dynamicke vahyVysokorychlostní váhy kamionů, které fungují jako první v Kraji Vysočina na silnici II/602 u Velkého Meziříčí, chtějí zavést na svých komunikacích i další kraje v republice.

Zástupci krajů Královéhradeckého, Plzeňského a Zlínského navštívili v průběhu ledna a února letošního roku Velké Meziříčí, aby se poptali na podrobnosti týkající se vysokorychlostního vážení vozidel. „Vybrali si Velké Meziříčí zejména proto, že tu máme zřejmě první zařízení v České republice, které opravdu funguje a daří se nám i projednávat zjištěné delikty a vybírat pokuty,“ uvedl vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství městského úřadu Jiří Pospíchal s tím, že jen za leden a únor roku 2016 úřad aktuálně řeší 24 deliktů. „Za dobu, co jsou váhy v provozu, jsme už zaznamenali i první případy odvolání na krajský úřad a zatím jsme pokaždé byli úspěšní,“ dodává.

Pracovníci odborů dopravy a silničního hospodářství i správy silnic zmiňovaných krajů se zdejších úředníků ptali hlavně na projektovou přípravu a vyhledání vhodného místa pro instalaci vah, dále na zkušební provoz zařízení a postup jeho ověřování ze strany Českého metrologického institutu, způsob dalšího provozování a také je zajímala problematika správního řízení při projednávání zjištěných deliktů.

„Minulý týden jsem byl kontaktován i zástupci Pardubického kraje, takže zřejmě ještě minimálně jedno setkání proběhne,“ dodal Jiří Pospíchal.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.