Starosta: Za demolicí nestojí město

svit leteckyMěsto jednoznačně odmítá tvrzení České televize, že zřejmě stojí za demolicí přístřešků v areálu bývalého Svitu. Navíc toto tvrzení považuje za neprofesionální. Velkomeziříčsku to řekl starosta Radovan Necid.

„Česká televize v regionálním zpravodajství odvysílala reportáž, ve které říká, že město stojí za zbouráním přístřešků v areálu bývalého Svitu. Toto tvrzení pak převzala i další média, aniž by si je ověřila. Za město, radu i zastupitelstvo to odmítám. Ani zastupitelstvo, ani městská rada se v žádném případě nepodílely na demolici přístřešku a ani k tomu nedaly žádný podnět. Stejně tak nevzešel žádný podnět z městského úřadu,“ uvedl starosta Radovan Necid.

Starosta také dále řekl, že město je také pobouřeno dalším tvrzením České televize ze stejné reportáže, že „...město (...) chce na pozemcích postavit obchodní centrum...“.

„Tato slova považujeme navíc za důkaz nebývalé neprofesionality pracovníků České televize i dalších redakcí. Město není žádným stavitelem, ani developerem, aby stavělo obchodní centra. To nedělá žádná samospráva v žádném městě ani vesnici v České republice a ani jí to nepřísluší. Část areálu bývalého Svitu hodlá město v budoucnu využít pro občanskou vybavenost (třeba park, doprava, bydlení), přičemž předpokládá širokou veřejnou diskusi o konkrétním využití tohoto místa. Nikdy a nijak nebylo v diskusích ve městě zmíněno nějaké obchodní centrum,“ řekl starosta Necid.

Ve věci demolice přístřešků v areálu bývalého Svitu probíhá policejní vyšetřování. „Věřím, že o jeho výsledcích pak bude Česká televize informovat se stejnou razancí, s jakou naznačuje výše uvedené nepravdy,“ uzavřel Radovan Necid.

-tz-

web ct

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.