Televizní web zmírnil svá slova o demolici garáží

svit leteckyČeská televize stáhla své tvrzení o tom, že město zřejmě nechalo zbourat soukromé garáže v areálu bývalého Svitu.

"Samotná televizní reportáž nebyla nijak kontroverzní. To, že přístřešky nechalo zbourat město, v ní naznačuje právní zástupce majitele. Advokáti přitom v zájmu svého klienta mohou tvrdit cokoliv, to chápu," řekl starosta Radovan Necid a dodal: "Že ale někdo z pracovníků České televize toto tvrzení advokáta vezme vážně a uvede je jako popis reality, nás pobouřilo."

Česká televize totiž uvedla: "Za akcí stojí zřejmě město, které chce na pozemcích postavit obchodní centrum a nerespektovalo věcné břemeno." Proti tomuto tvrzení se město včera ohradilo a dnes tato slova z webu České televize zmizela.

"S uznáním kvituji, že někdo svoji chybu uznal. Zároveň vyčkáme na výsledky policejního vyšetřování samotné demolice a zveřejnění jeho výsledků. Není možné takto někoho bezdůvodně obviňovat z vážných prohřešků. Ani město, ani úřad si takovéto kopance nezaslouží," uzavřel starosta.

-tz-

web ct 01

web ct

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.