Podmínky architektonické soutěže řeší trhy i parkování

02Kulturní akce a trhy, vegetace, parkování i možný vodní prvek. To jsou některé z pravděpodobných bodů zadání architektonické soutěže, které zastupitelstvu doporučila městská rada.

"Nad podmínkami zadání jsme nejprve strávili poměrně dlouhou debatu se zastupiteli a pak v radě. Snažili jsme se nejít do přílišných podrobností, abychom účastníkům soutěže nechali co největší možný prostor pro jejich kreativitu, ale zároveň jsme chtěli problematické věci, o kterých každý Meziříčák ví, do podmínek zakotvit," popsal průběh diskuse nad podmínkami starosta Radovan Necid a dodal: "Výsledkem je materiál pro porotu soutěže a hlavně městské zastupitelstvo, které se jím bude zabývat na svém zasedání pátého dubna."

Zastupitelé o podmínkách diskutovali v úterý, městská rada se nad nimi sešla ve středu, včera se jimi zabývala porota soutěže na svém ustavujícím zasedání. "Konkrétní znění už je na světě a pokud je zastupitelstvo v dubnu odsouhlasí, bude soutěž takto vyhlášena," řekl starosta s tím, že kvůli regulérnosti soutěže není možné konkrétní zadání podmínek do oficiálního vyhlášení soutěže zveřejnit. "Obecně lze ale říci, že jsme došli k rámcové shodě nad dopravou, vegetací, rozsahem řešeného území a podobně," uzavřel Necid.

-red-

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.