Dobrovolní hasiči budou mít novou stříkačku

ViewImageVelkomeziříčští dobrovolní hasiči budou mít novou cisternovou automobilovou stříkačku za asi 6 milionů korun.

Možná ještě letos nebo během příštího roku díky státní dotaci a příspěvku města Velké Meziříčí dostane Sbor dobrovolných hasičů novou automobilovou stříkačku CAS 20. Vymění ji za starou Avii A31T, která je z roku 1997. Ta je ještě původním prototypem, takže již trpí častými poruchami a její údržba je velmi nákladná.

„O dotaci na novou cisternovou stříkačku pro naši zásahovou jednotku žádalo město v minulosti již několikrát. Nedostalo ji. Až teď nám byla dotace od Hasičského záchranného sboru ČR ve výši 2,5 milionu korun dodatečně přislíbena,“ popsal Stanislav Kratochvíl, starosta SDH Velké Meziříčí a zastupitel města. Zastupitelé hned v návaznosti na to včera na zmiňovanou hasičskou techniku schválili i rozpočtové opatření ve výši 2,5 milionu korun. Celkem dá město ze svého 3 miliony, neboť s půlmilionovou částkou na opravy staré stříkačky počítal již základní rozpočet hospodaření města. Dalšího půl milionu korun přidá Kraj Vysočina.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.