Opravy na Nové jsou hotovy, pracuje se v ulici K Buči

IMG 4182Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Nová je kompletně dokončena. Chybí ještě povrchy a chodníky. Práce se tento týden přesunuly do ulice K Buči.

V ulici Nová jsou opravy hotovy až po křižovatku s ulicí Křižní. A to včetně přepojení všech ulic v lokalitě a křížení sítí v místě Karlov – Na Spravedlnosti. Stavba je v režii žďárského Svazku, provádí ji firma Content. „Na Nové jsme udělali 42 vodovodních přípojek a 42 kanalizačních přípojek,“ upřesňuje Vít Holoubek, hlavní stavbyvedoucí firmy Content. „Práce probíhaly dle projektu. Omlouváme se všem obyvatelům lokality za způsobené komplikace,“ dodává Holoubek.

Nyní na Nové zbývá udělat povrchy a chodníky. „Výběrové řízení na to vyhlásíme příští týden,“ říká starosta Radovan Necid.

Podle harmonogramu, který byl zveřejněn ve Velkomeziříčsku, v pondělí začaly práce na opravě vodovodu a kanalizace v ulici K Buči. Hotovy mají být v květnu. V dalších etapách se přesunou ještě na Příční a na Křižní. Rekonstrukce vodovodu a kanalizace v celé lokalitě bude dokončena v půli srpna.

„Firma by v rámci stavby mohla zavřít celou lokalitu na několik měsíců a udělat vše naráz. Rozdělením prací na etapy se však snaží vyjít vstříc městu a obyvatelům lokality komplikovat život co nejméně,“ uzavírá starosta.

Martina Strnadová

 

Harmonogram

11. 4.–31. 5. 2016 – K Buči

23. 5.–15. 6. 2016 – Příční

13. 6.–15. 8. 2016 – Křižní

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.