Filozofický a hudební festival v našem městě kraj podpoří i letos

kubal platnoKraj Vysočina v letošním roce opět podpoří významné kulturní, sportovní a společenské akce. Mezi nimi i dvě ve Velkém Meziříčí.

Tzv. VIP akce Kraj Vysočina podporuje od roku 2002 a za tu dobu přispěl jednotlivým projektům částkou vyšší než 70 milionů korun. Jen ve druhém pololetí roku 2016 je kraj připraven přispět na celkem devatenáct akcí na Vysočině částkou 3,7 milionů korun.

„Zaměření akcí je rozmanité. Naše podpora půjde na filmové festivaly, několik hudebních festivalů, mimo jiné také na cyklistický nebo běžecký závod i mezinárodní plavecké závody. Největší podpořenou akcí v zimní sezóně bude Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě, který bude Vysočina Arena hostit v prosinci," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Ve Velkém Meziříčí půjde podpora kraje na 21. ročník hudebního festivalu Concentus Moraviae, který proběhne od 1. do 25. června z měst Vysočiny nejen ve Velkém Meziříčí, ale i v Bystřici nad Pernštejnem, Náměšti nad Oslavou, Třebíči a Žďáru nad Sázavou. A dále desátý ročník Evropského festivalu filozofie od 3. do 12. června.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.