Hasiči cvičně postavili protipovodňové hrazení

IMG 5023Pravidelné protipovodňové cvičení včera proběhlo na řece Balince a Oslavě ve Velkém Meziříčí.

„Zasedla protipovodňová komise a poté hasiči cvičili stavění mobilního protipovodňového hrazení,“ sdělil starosta Radovan Necid.

Hasiči postavili protipovodňové hrazení na břehu Balinky naproti Jelínkově vile. Městská policie prostor uzavřela. "V souvislosti s plánovanou cyklotrasou bylo kolem Horáckého autodružstva betonové hrazení nahrazeno mobilním hrazením typu EKO-SYSTÉM," popsal starosta jednu ze změn oproti dřívějšku. Podle velitele velkomeziříčských hasičů Jiřího Doležala by bylo do budoucna vhodné nahradit betonové a dřevěné hrazení mobilním všude.

„Pravidelným každoročním cvičením si hasiči vyzkoušejí, zda je materiál hrazení akceschopný,“ uvedl po akci Jiří Doležal. To znamená, zda se nic neztratilo, nepoškodilo a je vše připraveno k použití v případě nutnosti. Případné technické nedostatky či závady materiálu na stěnách jsou tak zavčas odhaleny a opraveny. „Díky pravidelnému cvičení také došlo ke zrychlení montáže stěn,“ dodal Doležal.

Na cvičení se podíleli profesionální hasiči z Požární stanice ve Velkém Meziříčí, požární jednotky SDH Velké Meziříčí, Křižanov a Měřín, strážníci Městské policie a pracovníci Technických služeb VM.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.