Lidé z Hrbova a Svařenova se starostou řešili dětská hřiště

IMG 4989Za občany Hrbova a Svařenova vyrazil minulý týden starosta Radovan Necid na diskuzi. Hovořil s nimi zejména o problému starých hracích prvků na dětských hřištích, ale i o kanalizaci či přípravě stavebních pozemků.

Setkání se starostou proběhlo v kulturním domě Hrbov ve čtvrtek 5. května.

IMG 4987Nejvíce diskutovaná byla otázka dětských hřišť. Lidé se dozvěděli, že se město nyní chystá vyřešit problém se staršími hracími prvky na dětských hřištích, které nemají certifikát bezpečnosti podle platné legislativy. „Stane-li se na takovém kolotoči či houpačce neštěstí, zraní se dítě, zodpovídá za to starosta. A to já si na zodpovědnost nevezmu,“ sdělil lidem Radovan Necid a dodal: „Buď to dáme to někomu z místních do výpůjčky, a ten převezme zodpovědnost. Nebo vyházíme necertifikované prvky a nahradíme je certifikovanými.“ Proběhla diskuze o možnostech řešení – jako je umístění cedule s textem na vlastní nebezpečí, či založení spolku, který by za vše převzal zodpovědnost. „Nemohli bychom se pokusit získat certifikát alespoň na některé starší prvky, například na skluzavku, dodatečně?“ zeptal se Vladimír Sedláček, předseda komise pro místní správu. Starosta vyjádřil pochybnost, nicméně slíbil tuto možnost probrat s revizním technikem a na hřiště ho případně poslat.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.