S Kaňkovským a Bradáčem lidé besedovali o zdravotnictví i prodeji o svátcích

IMG 5032Senátor František Bradáč a poslanec Vít Kaňkovský v pondělí v Jupiter clubu besedovali s lidmi. V. Kaňkovský nahradil původně avizovaného Jana Bartoška, který do Velkého Meziříčí dorazit nemohl. Akci uspořádala místní organizace KDU-ČSL.

 

 

IMG 5030Vít Kaňkovský, místopředseda Výboru pro zdravotnictví, hovořil zejména o svém oboru, tedy o zdraví obyvatel a zdravotní péči o ně, ale i o sociální oblasti. Srovnal situaci v České republice a ve Švédsku.

Člen Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu František Bradáč vyjmenoval zákony, které v poslední době horní komora parlamentu projednávala. Řeč byla také o elektronické evidenci tržeb, nové tarifní soustavě, povinném očkování, zdravotních registrech, o příjmech obcí z hazardu, úložištích jaderného odpadu či o alkoholu za volantem. „Povolení malého množství alkoholu u řidičů nikdy nepodpořím,“ prohlásil senátor Bradáč.

Z řad necelých dvou desítek návštěvníků besedy pak zazněly dotazy na školský nebo protikuřácký zákon, poplatky za vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu, či trasu vysokorychlostní trati. „A jaký je váš názor na zákaz prodeje o státních svátcích?“ požádal přítomné o zpětnou vazbu F. Bradáč. Ti, kteří se vyjádřili, se shodli, že otevřený supermarket o svátcích postrádat nebudou.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.