Za špatné parkování a další přestupky padají pokuty

IMG 5390Strážníci se v posledních měsících více zaměřili na dopravu. Od března provádějí pravidelné kontroly dodržování místní úpravy silničního provozu, zejména správného parkování na místech s parkovacím kotoučem.

„Během tohoto opatření bylo na parkovištích ulic Náměstí, Radnická, Komenského, Novosady, Moráňská a Pod Hradbami zkontrolováno 1436 vozidel, přičemž jsme zjistili 139 přestupků,“ shrnul vedoucí strážník Petr Dvořák. Šlo konkrétně o řidiče, kteří nerespektovali dopravní značku označující parkoviště s parkovacím kotoučem (IP 13b). Při zaparkování na takovém místě musí řidič umístit viditelně ve vozidle kotouč a nastavit na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit.

IMG 5389Přestupek strážníci převážně řešili uložením pokuty. „Je na místě dodat, že za tento přestupek je možno uložit blokovou pokutu až do 2.000 Kč,“ dodal P. Dvořák.

 

 

 

Řidiči nedodržují zákazy vjezdu ani stání

Během probíhajícího blokového čištění města někteří řidiči nebrali v úvahu přechodnou úpravu silničního provozu zákaz stání (DZ B 28), a tím bránili pracovníkům technických služeb v provedení úklidu.

Zvýšený dohled strážníci prováděli i v okolí Hornoměstské, kde převážně návštěvníci zdejších provozoven nedodržují zákaz vjezdu (DZ B 1) a snaží se v této oblasti zaparkovat. Omezují tím místní obyvatele, kteří mají dodatkovou tabulkou vjezd povolen.

„Problémové jsou i komunikace ulic Poříčí a Novosady (parkoviště před Kotvičkou),“ vyjmenovává Petr Dvořák další místa, kde se strážníci pravidelně setkávají s nerespektováním dopravního značení ze strany řidičů a porušují vodorovnou dopravní značku žlutá čára souvislá (V 12c), kde řidič nesmí zastavit a stát.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.