První Turistické noviny jsou k mání

noviny-KV-str-01-150-dpiPrvní vydání Turistických novin Koruny Vysočiny je na světě. Ve Velkém Meziříčí jsou zájemcům k dispozici na Turistickém informačním centru radnice, ve ski areálu na Fajtově kopci či u ubytovatelů ve městě.

„Jde o první číslo letních novin, kde se představují všechna města Koruny Vysočiny. Obsahují slovo starosty, pozvánky na akce v regionech od května do října, tipy na výlety atd.,“ vyjmenovává namátkou Květa Hladíková z velkomeziříčského informačního centra.

Obsah Turistických novin tvoří základní informace o členech Koruny Vysočiny, tedy o turistických zajímavostech a akcích v sedmi regionech – Bítešsko, Bystřicko, Nedvědicko, Novoměstsko, Tišnovsko, Velkomeziříčsko a Žďársko. Každé město má v novinách svou vlastní stránku, kde nechybí seznam kontaktů na stravovací a ubytovací zařízení, přehledná mapka, výběr hlavních cílů regionu, kalendář akcí na celé léto a zvláštní tipy na výlety na kole, za kulturou nebo regionálními chutěmi.

Na stránkách prvního čísla novin jsou například pozvánky na zámek a také Historické slavnosti ve Velkém Meziříčí v termínu 3.–4. září, na nejhezčí rozhlednu v ČR na Fajtově kopci i vyhlídku z věže kostela sv. Mikuláše na Náměstí, či také za krásami Balinského a Nesměřského údolí. Z dalších regionů nechybí upoutávky na Žďárské kulturní léto, Bítešské hody, Slavnosti pernštejnského panství, Mistrovství světa horských kol v Novém Městě n. M., prohlídku expozice minerálů nebo Porta Coeli v Tišnově a další.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.