Začíná oprava Františkova, město prosí řidiče o opatrnost

FrantiskovKraj v průběhu několika týdnů začne opravovat silnici z Velkého Meziříčí do Tasova a řidiče tak ve Velkém Meziříčí čekají opět dopravní komplikace. Řekl to starosta Radovan Necid s tím, že se obává zejména potíží v souvislosti se souběžnými pracemi na dálnici D1.

"Chci vyzdvihnout neuvěřitelný kus práce a trpělivost, kterou mají za sebou starostové obcí na silnici do Tasova. Tedy starostové Petrávče, Dolních Heřmanic a samotného Tasova, kteří každý na svém katastru pomohli Krajskému úřadu Vysočina s majetkovou přípravou stavby, která byla leckdy komplikovaná a nelehká. O opravu totiž společně usilujeme už dlouhou dobu a bez naší vzájemné pomoci by to nevyšlo," prohlásil Radovan Necid.

Výběrové řízení na dodavatele stavby proběhlo s tím, že práce začnou po uplynutí lhůty pro případná odvolání. Letos by se měla silnice opravit právě v úseku, který vede Velkým Meziříčím a to od Kauflandu až na rozcestí do Petrávče. Příští rok pak zbytek cesty z Petrávče do Tasova.   

"Nepředpokládám, že budoucí uzavírka by sama o sobě dělala nějaké potíže. Trochu se ale obávám toho, že souběžné velké opravy na dálnici mohou v případě, že se tam něco stane, problémy přinést," vysvětlil starosta a doplnil: "Je totiž jasné, že silnice 602, která vede přes naše město, tvoří objízdnou trasu dálnice a v případě nehody se může stát, a určitě se stane, že zažijeme v této souvislosti kolony a dlouhá čekání i v našem městě. Proto předem prosím místní řidiče o trpělivost a maximální opatrnost a řidiče z celé republiky žádám, aby v případě kompilací u Velkého Meziříčí zvolili delší objízdnou trasu, protože naše město bude paralyzováno jako obvykle."

Radovan Necid v této souvislosti opět požádal o součinnost policii a další složky IZS. "Sešli jsme se již několikrát a policie je podle svých slov připravena nám maximálně pomoci. Snad to nebude tak dramatické jako v době, kdy byl zavřený Karlov a Sokolovská, ale přesto jsme se už naučili vycházet si vstříc a vzájemně si pomáhat," doplnil starosta. 

Zároveň také vyjádřil naději, že se město ještě letos také dočká avizované změny kruhového objezdu na křižovatce Hornoměstská - Třebíčská z provizorního na trvalý. Všechna stavební povolení pro Kraj Vysočina, který je investorem stavby, město i Svaz vodovodů kanalizací Žďársko (potřebné přeložky sítí), už jsou pravomocná. "Stavbu doporučila i krajská dopravní komise, jejíž jsem členem," popsal starosta a dodal: "Podle mých informací kraj hledá zdroje v rozpočtu." Podle Necida je téměř nezbytné, aby se kruhový objezd udělal letos. V příštím roce a v roce 2017 totiž budou pokračovat opravy dálnice v těsné blízkosti města a zároveň kraj plánuje také opravit most u pošty. "Souběh těchto staveb, zejména opravy krajského mostu u pošty s rozkopanou křižovatkou Hornoměstská - Třebíčská by znamenal ještě větší problémy, než při úplné uzavírce Karlova před dvěma lety. Věřím, že kraj toto všechno dobře ví a jsem přesvědčený o tom, že peníze na kruhový objezd se nakonec najdou," uzavřel starosta. 

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.