Při modernizaci 7 km dálnice projde opravou 6 mostů

DSC00408Modernizace úseku dálnice D1 Měřín – Velké Meziříčí vstoupila do další etapy. Firma EUROVIA CS nyní opravuje pravý jízdní pás ve směru na Brno.

 

Úsek dálnice mezi Měřínem a Velkým Meziříčím ve směru z Prahy do Brna je od minulého týdne stavbou. Na exitu 134 Měřín tedy v tomto směru nelze na dálnici najet a na exitu 141 Velké Meziříčí západ sjet. Ostatní nájezdy a sjezdy D 1 jsou v uvedených místech zatím v provozu.

Doprava v modernizovaném úseku je vedena v režimu 2+2 ve zúžených pruzích s omezením rychlosti na 80 km v hodině. Bude tomu tak do listopadu 2016.

„Někdy v průběhu října bude na 14 dnů až tři týdny uzavřen i nájezd Velké Meziříčí západ na 141. kilometru na Brno a na přelomu září a října měřínský sjezd na 134. kilometru také na Brno kvůli opravě povrchů vozovky na dotčených křižovatkových větvích,“ doplňuje stavbyvedoucí firmy Eurovia CS Tomáš Sedlák a dodává, že koncem října bude zprovozněn opravený úsek mezi 137. a 141. kilometrem. Na 136. kilometru bude až do konce listopadu probíhat ještě oprava dálničního mostu.

„V celém zhruba sedmikilometrovém úseku je osm mostů, z nichž šest musíme kompletně sundat, zrekonstruovat jejich nosnou konstrukci a udělat nový povrch,“ přibližuje náročnost modernizace Tomáš Sedlák a pro představu dodává, že celkem při rekonstrukci pravého a posléze i levého jízdního pásu mezi km 134–141 pracovníci vybourají 37,6 tisíc kubíků původního cementobetonového povrchu, který zrecyklují a znovu využijí do stavby.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.