Bezpečnostní skupina řešila koordinaci při dopravních problémech

IMG 7183O problémech v dopravě ve Velkém Meziříčí spojených s právě probíhající modernizací dálnice D 1 v bezprostřední blízkosti města a možnostech, jak jim předcházet, jednala bezpečnostní skupina.

Schůzku bezpečnostní skupiny svolal starosta Radovan Necid včera. Vedení města spolu se zástupci policie státní ze Žďáru nad Sázavou a Velkého Meziříčí, městské, dále hasičů, zdravotnické záchranné služby, dopravního inspektorátu a odboru dopravy radnice probralo možné potíže, které lze i nadále očekávat v dopravě kvůli dopravním stavbám ať již na dálnici, ale i spojené s nadcházející rekonstrukcí silnice z Františkova do Petrávče. „Řešili jsme koordinaci všech složek zejména pro případy, když se něco stane a dojde k dopravnímu kolapsu. Tak jako před dvěma týdny, když bylo zcela ucpané město. Z jednání vzešly konkrétní úkoly,“ popsal Radovan Necid. Podobné situace lze totiž očekávat přes celé léto až do podzimu, kdy by měla skončit oprava pravého jízdního pruhu dálnice D 1 z Velkého Meziříčí do Měřína i úseku z Františkova do Petrávče.

Martina Strnadová

IMG 7181

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.