Zářijové Dny zdraví nabídnou program pro děti i místní produkty

dny zdraviStánky s místními produkty, ochutnávky zdravých potravin, ukázky a práce místních škol a spolků. Tak bude vypadat akce Dny zdraví s Karlem IV., která proběhne 6. září od 9.00 do 17.00. Městská rada pro tuto akci povolila částečnou uzavírku náměstí.

"Akce bude probíhat na vnitřním prostranství náměstí, tedy na tržnici, pod lípami, také na spodní straně náměstí od budovy Jupiter clubu po radnici a na prostranství před radnicí. Provoz a parkování tedy zůstanou zachovány na horní straně náměstí," popsal uzavírku starosta Radovan Necid.

Dny zdraví nabídnou dopoledne na pódiu program pro děti mateřských škol. Dále bude pro návštěvníky připravena bohatá ochutnávka různých dobrot ze středověku za dob Karla IV., výtvarné dílničky a různé soutěže pro děti základních a mateřských škol.

S prezentací svých produktů, služeb či ochutnávkou se představí místní školy, organizace i firmy – Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí, Základní škola a Střední škola Březejc, Spolek žen Velké Meziříčí, NESA – denní stacionář Velké Meziříčí, Český svaz včelařů, Wellmez - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, Liga vozíčkářů Velké Meziříčí, Junák - svaz skautů a skautek ČR - středisko Velké Meziříčí, SK8 Velké Meziříčí, TAS Velké Meziříčí a další.

Své místo zde budou mít i společnosti zabývající se výrobou zdravých potravin, například produkty z farmy rodiny Němcovy, Ekofarma Pospíšilovi Holubí Zhoř, Zahradnictví Molnár Budišov, Krámek u Marušky, Lacrum Velké Meziříčí a řada dalších výrobců. 

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.