Kraj Vysočina odmítá zrušení zastávky rychlíků v Křižanově

2011-10-05 Křižanov - nádraží ČD - 02V minulých dnech byl zveřejněn návrh jízdních řádů pro železniční dopravu na období 2016/2017. V návrhu jízdního řádu je obsažena na trati č. 250 pro region nepřípustná změna, která spočívá v předem nekomunikovaném zrušení zastavování rychlíkových spojů v železniční stanici Křižanov. Kraj o této skutečnosti nebyl do dnešního dne informován. Takto arogantní chování Ministerstva dopravy vůči cestujícím a dále také vůči regionální a místní samosprávě, není možné tolerovat. Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek důrazně žádá příslušné ministerstvo o vysvětlení a okamžité přehodnocení tohoto neopodstatněného zásahu do jízdního řádu. Objednatelem dálkové rychlíkové dopravy je Ministerstvo dopravy, kraje objednávají dopravu regionální.

V letošním roce na jaře Kraj Vysočina obdržel od Ministerstva dopravy ČR informaci o návrhu dálkové dopravy na období 2016/2017 s tím, že NEBUDE docházet ke změnám a že objednávka Ministerstva dopravy ČR na lince R9 Praha – Havlíčkův Brod – Brno zůstává beze změn. Informaci o výše uvedené změně, tj. zrušení zastavování rychlíků v železniční stanici Křižanov, Kraj Vysočina do dnešního dne s vysvětlením, proč k tomu dochází, od Ministerstva dopravy ČR neobdržel.  

„Lze souhlasit s názorem, že rychlíky přestávají být rychlým spojením, protože mají mnoho zastávek, ale nevyřeší to nekoncepční návrh zrušení zastavování v jedné stanici, což je v tomto případě záležitost návrhu zrušení zastavování v železniční stanici Křižanov. S nekoncepční změnou, spočívající ve zrušení zastavování rychlíkových spojů v železniční stanici Křižanov na období 2016/2017, Kraj Vysočina nesouhlasí a žádá o okamžité sdělení důvodů, proč je tato změna navržena. Očekáváme zároveň, že se toto jednostranné rozhodnutí podaří i důslednou komunikací s Ministerstvem dopravy zvrátit, stejně jako se nám to povedlo v minulých letech,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

-kv-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.