Město kupuje od kraje bývalý internát na Hornoměstské

internat hornomestskaMěsto Velké Meziříčí kupuje od Kraje Vysočina budovu bývalého internátu na Hornoměstské ulici. Hodlá v ní vybudovat dům sociálních služeb.

První splátku, a to 2.775.000 Kč Kraji Vysočina za budovu bývalého internátu Střední školy řemesel a služeb schválili zastupitelé na svém zasedání 28. června. Přitom se zavázali druhou splátku, taktéž ve výši 2,775 milionu korun, vyčlenit z rozpočtu hospodaření města na rok 2017. Spolu s budovou internátu město kupuje i pozemek – zastavěnou plochu a nádvoří o celkové rozloze 527 m2.

Z budovy internátu má vzniknout dům sociálních služeb, jehož potřebnost ve Velkém Meziříčí vyplynula z Plánu rozvoje sociálních služeb města pro období 2015–2016. Město na jeho přestavbu chce získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu na rozvoj sociálních služeb ve výši 90 % nákladů. Nyní se připravuje studie proveditelnosti a projektová dokumentace, což upřesní vlastní finanční podíl města.

Dům sociálních služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením by měl mít 17 jednolůžkových pokojů a 3 dvoulůžkové, všechny se samostatným sociálním zařízením a kuchyňským koutem. K tomu samozřejmě nezbytné zázemí pro personál. Dalších pět jednolůžkových pokojů by mělo být určeno pro pobytovou odlehčovací službu. Počítá se se společnými prostorami k setkávání, pro sociálně aktivizační služby, jako je třeba rukodělná dílna či relaxační místnost atd.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.