Pavel Janošík se loučí. Vedení města mu poděkovalo

IMG 7812S odcházejícím evangelickým farářem Pavlem Janošíkem se rozloučili za celé Velké Meziříčí starosta s místostarostou.

„Děkuji vám za vše. Vycházeli jsme vždy výborně. Považuji Velké Meziříčí za ‚malý zázrak‘ v tom smyslu, že tu nepanuje mezi církvemi ani městem nesnášenlivost. Byl jste aktivní a i díky vám má Husův dům v našem městě dobrý zvuk. Přeji vám i celé vaší rodině, ať se vám v Opavě daří,“ rozloučil s Pavlem Janošíkem Radovan Necid.

Farář Českobratrské církve evangelické Pavel Janošík ve Velkém Meziříčí po šestnácti letech končí a 15. července se stěhuje z Husova domu do svého nového působiště v Opavě. Vrací se do kraje, kde má on i jeho žena rodinu a řadu přátel. Právě to bylo i jedním z důvodů, proč přijal nabídku na změnu místa. „Táhne nás to s manželkou tam, kde máme svoje rodinné kořeny,“ říká Pavel Janošík s tím, že i proto odmítl nabídky odjinud.

„Do Velkého Meziříčí jsem přišel jako začátečník a teprve tady jsem se stal skutečným farářem, i díky zdejším lidem,“ popisuje Janošík a dodává: „Teď budu svoje zkušenosti zdejší využívat v Opavě. Beru to tak: jdu dál ze zaběhnutých kolejí a jsem zvědav, kam mě to posune.“

Martina Strnadová

IMG 7807

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.