Barbora Laňková získala titul mezinárodní mistryně ČR 2016 v motokrosu

FB IMG_1474454391173Závodnici Action Racing Teamu Barboře Laňkové se letos velmi dařilo na MMČR žen v motokrosu – Buksa/Ados motokros 2016. V nabité mezinárodní konkurenci, kde bodovalo přes 30 žen z několika evropských zemí (Česko, Polsko, Rakousko, Rumunsko,…) se jí podařilo zvítězit hned v 6 ze 7 odjetých závodů.

Vedení se ujala hned při prvním závodě v Pacově, dále zvítězila i v Kramolíně. Na třetím závodě v Petrovicích u Karvinné brala 2. místo a na chvíli tak přišla o vedení v šampionátu. To ale hned napravila v jihočeské Kaplici, kde opět zvítězila a dostala se zpět na celkové první místo. Vedení v šampionátu už udržela až do konce sezony, když vyhrála i zbylé závody – ve Vranově u Brna, Opatově u Svitav a v Lokti nad Ohří. „Letos jsem si užívala celou sezónu, vyšly mi vlastně až na Petrovice všechny závody. Chci poděkovat Action racing teamu, sponzorům, mé rodině, kamarádům a fanouškům za podporu,“  řekla čerstvá mistryně Barbora Laňková.

Báře se dařilo i na Mistrovství Evropy žen - Motocross Women´s European Cup 2016. Jednalo se o jednorázový závod Mistrovství Evropy, který se konal v polském Těšíně (Cieszyn). Tohoto závodu se zúčastnilo 54 žen ze 17 evropských zemí a Bára celkově skončila na skvělém 9. místě.

FB IMG_1468347148985_copy

Další člen Action Racing Teamu Petr Stupka si letos odbyl svoji premiéru na MMČR v kategorii Veterán a nevedl si vůbec špatně. Bohužel do seriálu 7 závodů naskočil až v průběhu sezóny (čekal na své narozeniny, až splní věkový limit stanovený pro start v kategorii Veterán). Zúčastnil se tak až třetího závodu v Petrovicích u Karvinné a hned se dostal do top10, když dojel na 8. a 10. místě. Dále bodoval ve Vranově u Brna – 9. a 12.místo, Opatově u Svitav – dvakrát 11. místo a v Lokti nad Ohří – dvakrát 8. místo. Celkově v šampionátu skončil po odjetí 4 ze 7 závodů na 12. místě.

Nejmladší závodník Action Racing Teamu Patrik Stupka letos bodoval na MMČR Juniorů, kde startoval v kategorii 85 ccm. První závod sezóny se jel v Mohelnici, kde bral body za 15.místo. Na dalším závodě v Horažďovicích dojel na 13. místě a v Jiníně opět na 15. místě. Čtvrtý závod se jel v Krásné Lípě, bohužel pro Patrika to byl hodně smolný závod - prorazil zadní kolo a závod dokončil na 19. místě. V Nové Pace dojel 14. Nejlepší závod sezony zajel v Merklíně, kde se mu podařilo v první jízdě skvěle odstartovat a víc než půl závodu se držel na skvělém 3. místě. Bohužel pak přišel pád a závod dokončil na 14. místě. Do druhé jízdy se mu start moc nevydařil, ale do cíle dojel na pěkném 9. místě. Posledního závodu v Pacově se Patrik nezúčastnil. Celkově skončil v juniorském šampionátu na 14. místě.

- ARTeamVM-

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.