Škola hledá provozovatele bufetu

child-eating-881200 640Základní škola na Školní ulici hledá od 1. ledna nového nájemce školního bufetu, který by žákům o přestávkám nabízel potraviny.

Školní bufety byly donedávna na všech velkomeziříčských základních školách. Na I. a II. ZŠ bufety provozovala místní hotelová škola, na II. ZŠ soukromý nájemce. Hotelová škola ovšem s provozováním bufetů skončila, protože už nebyla službu schopná personálně pokrýt. "Náhradou byla pro žáky II. ZŠ zajištěna příprava svačinek školní jídelnou," popsal vedoucí radničního odboru školství Pavel Stupka. "V případě III. ZŠ se stávající nájemce rozhodl nájemní vztah ukončit k 31. prosinci, mimo jiné v důsledku státem schválené "pamlskové vyhlášky", která výrazným způsobem omezuje možnosti prodeje potravin v základních školách," uvedl Stupka. Škola proto hledá nového provozovatele.

-kid-   

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.