Hřiště za gymnáziem začne sloužit zjara

hriste za_gymnaziemVíceúčelové hřiště za gymnáziem je v podstatě dokončeno. Zbývá ještě doplnit písek do umělé trávy a vyset přírodní trávu do volných okolních ploch.

„Naši studenti hřiště zatím nevyužívají, neboť stavba dosud není zkolaudována,“ uvedl ředitel gymnázia Aleš Trojánek. Dosyp písku musí proběhnout za sucha, pravděpodobně až na jaře. Pak by také mělo proběhnout slavnostní otevření víceúčelového sportoviště, které bude sloužit i veřejnosti.

Stavba hřiště začala v půli letních prázdnin a skončila v polovině listopadu. O finanční náklady na jeho stavbu ve výši šesti milionů korun se dělí Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí. Víceúčelové sportoviště o rozloze 79 krát 53 metrů nabízí běžecký ovál, sektory pro vrhy a skok daleký, umělou plochu pro malou kopanou a házenou, volejbal, softbal, navíc i speciální prostor pro pétanque. Na atletických drahách je tartan a ostatní povrchy pokrývá umělá tráva. Součástí je mobiliář, jako lavičky a odpadkové koše, a také sportovní vybavení – branky na kopanou a házenou či volejbalový komplet.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.