Ministryně školství Kateřina Valachová přijede do Velkého Meziříčí

Katerina-Valachova-autor Jana_Stachova_dotextuMinistryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR Kateřina Valachová přijede v pátek 27. ledna 2017 na návštěvu do Velkého Meziříčí.

Sejde se na radnici se zástupci města a poté zamíří na setkání se zástupci zdejších škol, sportovních oddílů a s veřejností. To proběhne od 15.30 do 17.00 v koncertním sále Jupiter clubu. „Zveme občany na setkání s Kateřinou Valachovou. Přijďte se zeptat na to, co vás zajímá z oblasti školství, mládeže a tělovýchovy,“ říká místostarosta Josef Komínek.

-mars-

Kateřina Valachová je absolventkou doktorského studijního programu na Masarykově univerzitě v Brně se zaměřením na ústavní právo, teorii práva a správní právo. Působila jako právnička Magistrátu města Brna.

Od roku 2002 do 2012 pracovala v Kanceláři veřejného ochránce práv jako vedoucí právního odboru ombudsmanů Otakara Motejla a Pavla Varvařovského.

Mezi lety 2013 a 2014 zastávala pozici ředitelky legislativního odboru v Kanceláři Senátu Parlamentu ČR. Poté se stala náměstkyní ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera a zároveň místopředsedkyní Legislativní rady vlády, kde působila do června 2015.

Kateřina Valachová působila také jako členka Komise pro správní právo Legislativní rady vlády nebo byla členkou Výboru pro sociální, kulturní a hospodářská práva Rady vlády pro lidská práva. Přednášela také na Katedře správní vědy a správního práva Masarykovy univerzity Brno.

Zdroj: webové stránky Vlády ČR

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.