Nezaměstnanost v Meziříčí se za poslední půlrok drží těsně nad pěti procenty

UPÚřad práce ve Velkém Meziříčí koncem roku 2016 evidoval nezaměstnanost ve výši 5,4 %. To je o celé jedno procento méně než v prosinci 2015. Na 80 hlášených volných pracovních míst připadalo 425 dosažitelných uchazečů o práci.

Zaměstnavatelé na Velkomeziříčsku hledají například pracovníky na pozice skladníků a obsluhy manipulačních vozíků, truhláře, pracovníky ve stavebnictví, učitelku v mateřské škole, obsluhu vrtné soupravy, řidiče, produktové manažery, administrátory, vedoucí personálního oddělení, městský úřad ve Velkém Meziříčí hledá dlouhodobě strážníky městské policie. Více ZDE.

Za poslední půlrok se podíl nezaměstnaných osob v našem městě pohybuje nad pětiprocentní hranicí, přičemž nejméně jich bylo v listopadu, rovných 5 %. Jsou to podobná čísla jako v celé České republice, kde je k prosinci 2016 nezaměstnanost ve výši 5,2 %.

A jak na tom byly ve stejné době s nezaměstnaností další města okresu Žďár nad Sázavou: Velká Bíteš 5,8 %, Nové Město na Moravě 7,8 %, Bystřice nad Pernštejnem 8,2 % a Žďár nad Sázavou 5,1 %.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.