Hasiči z řeky vytáhli zdechlinu kačera. Pravděpodobně jde o náhodný úhyn

P2020444Uhynulého kačera včera odpoledne objevil chodec u soutoku Oslavy s Balinkou, nedaleko mostu na Sokolovské ulici. Vzhledem k tomu, že byl nalezen jen jeden kus, pravděpodobně jde o náhodný úhyn volně žijícího ptactva.

Na nález uhynulého kačera v korytě Oslavy byla upozorněna městská policie. „Vzhledem k možnosti výskytu nákazy ptačí chřipky strážníci přivolali na místo Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina. Jeho jednotka provedla pro tyto případy stanovená  opatření a se zdechlinou kačera naložila dle pokynů Státní veterinární správy,“ informuje Petr Dvořák, vedoucí městské policie.

Hasiči zdechlinu vytáhli, uložili do pytle, který poté putoval do kafilerního boxu. Až při nálezu více uhynulých kusů v jedné lokalitě následuje veterinární vyšetření, zda nejde o ptačí chřipku. A to závisí na rozhodnutí Krajské veterinární správy.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.