Chorvatská návštěva už byla v knihovně, čeká ji muzeum i folklórní soubor

IMG 1383Návštěva z chorvatského Tisna dnes dopoledne zavítala do městské knihovny. Odpoledne ji čeká prohlídka muzea, setkání s genealogy, Spolkem žen či s folklórním souborem Horáčan.

Chorvati z partnerského Tisna dorazili do Velkého Meziříčí včera večer. Čtyřicetičlennou skupinu tvoří sportovci a zástupci řemeslných a folklórních spolků. Podle toho je utvořen i jejich program, neboť smyslem návštěvy je zejména výměna zkušeností z jednotlivých oblastí. Vzhledem k tomu, že ve skupině Chorvatů je i jedna knihovnice, mířily jejich kroky také do zdejší městské knihovny, kde je přivítala ředitelka Ivana Vaňková. Seznámila je s chodem a historií instituce, s poskytovanými službami i dalšími podrobnostmi. Návštěvu například udivila služba knihobudky, která funguje jako samoobsluha, kde nikdo knížky nehlídá a lidé si je půjčují a vracejí sami.

IMG 1376

Chorvaté budou ve Velkém Meziříčí pobývat až do neděle. V týdnu mají před sebou například prohlídku města s odborným výkladem, v hale na Sportovní futsalový zápas s velkomeziříčským týmem, návštěvu základní školy na Sokolovské, exkurzi do Poexu. Zájemci si mohou také zalyžovat. V pátek proběhne slavnostní večer, kam může zavítat i veřejnost. Začátek je v 19 hodin ve velkém sále Jupiter clubu. Ten bude příležitostí k bližšímu seznámení se s Tisnem, partnerským městem Velkého Meziříčí, a jeho obyvateli.

Návštěva je financovaná z programu Europe for Citizen a z rozpočtu města.

Martina Strnadová

 

image001 copy

logo mesta

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.