Chorvaté dnes zavítali na radnici, večer si zahrají futsal

IMG 1388Čtyřicetičlennou výpravu z partnerského chorvatského Tisna dnes přivítalo na radnici vedení města Velké Meziříčí.

Chorvaté přijeli do Velkého Meziříčí na návštěvu opět po roce. V letošní výpravě jsou zástupci neziskových organizací ze sportovní, řemeslné a folklórní oblasti.

 

IMG 1405První kontakty mezi Velkomeziříčskými a Tisenskými začaly v roce 2011. V lednu 2012 obě města podepsala partnerskou smlouvu. „Od té doby se naše spolupráce rozrůstá. Z mého pohledu považuji naše partnerství s Tisnem za jediné, které funguje,“ řekl starosta Radovan Necid a poděkoval přítomnému místostarostovi Tisna Miljenku Meštrovi za dobrou spolupráci. „Doufám, že bude bohatší a bohatší,“ dodal.

„Pět let máme spolupráci stvrzenou oficiálně a věřím, že s novým projektem Europe for Citizen bude pokračovat ještě vážněji než dosud,“ přitakal mu Miljenko Meštrov.

Chorvaty dnes mimo jiné čeká sportovní utkání ve futsale s velkomeziříčským družstvem. Proběhne ve sportovní hale na Sportovní ulici od 20 hodin. Hlavním bodem celotýdenního programu pak bude slavnostní večer v pátek 10. února ve velkém sále Jupiter clubu, kam je zvána i veřejnost. Začátek je v 19 hodin.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.