Premiér Sobotka s místostarostou hovořil o služebně policie, prohlédl si i fotbalové šatny

IMG 1437Premiér České republiky Bohuslav Sobotka ve Velkém Meziříčí zastavil na pracovní oběd. Seznámil se při něm s projekty města, prohlédl si místo, kde má stát nová služebna Policie ČR, a také nové fotbalové zázemí na Tržišti.

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka přijal pozvání místostarosty Josefa Komínka na pracovní oběd ve čtvrtek 9. února. Hlavním tématem jejich schůzky byla plánovaná stavba služebny Policie ČR, která má vyrůst v bývalém areálu technických služeb na Třebíčské ulici. "Projektová dokumentace nové služebny PČR má být dokončena v dubnu. Zda projekt uspěl s žádostí o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, bude známo do konce října. Pokud ano, se stavbou by se mělo začít na jaře 2018,“ informuje Josef Komínek. Ten premiéra seznámil i s projekty, které připravuje město. Například s plánovanou výstavbou tribuny a zázemí pro sportovce na hřišti s umělou trávou za Základní školou Školní.

Závěrem své pracovní návštěvy ve Velkém Meziříčí premiér Sobotka zajel na Tržiště, kde si prohlédl nové fotbalové zázemí. „Tohle všechno bylo postaveno za tři měsíce a jeden týden,“ seznámil jej s průběhem stavby a dalšími podrobnostmi Libor Smejkal za fotbalový klub. „Jsem překvapen kvalitou provedení a rychlostí stavby,“ ocenil Bohuslav Sobotka. Před svým odjezdem pak obdržel od klubu FC Velké Meziříčí na památku fotbalový dres.

„S panem premiérem jsme hovořili také ještě o tom, že se nám s ministerstvem dopravy nedaří vyjednat zrušení dálničního poplatku v úseku mezi exity Velké Meziříčí východ a západ. A samozřejmě také o chybějící zastávce rychlíkových vlaků v Křižanově,“ dodal místostarosta Komínek s tím, že se se Sobotkou dohodli na další pracovní schůzce, tentokrát v Praze, u které by měli být přítomni i někteří z ministrů.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.