Bytovka na Čechově ulici nebude, investor ustoupil petici

DSC02581Z kotelny na Čechově ulici nevzniknou byty. Na včerejším jednání zastupitelstva to řekl zástupce investora Martin Chalupa s tím, že objekt chtějí pronajmout či prodat.

"Považuji to za nejlepší možné vyústění problému, který jsme na zastupitelstvu řešili," komentoval výsledek jednání starosta Radovan Necid.

Proti záměru investora přestavět bývalou kotelnu na bytový dům vznikla v uplynulých týdnech petice, pod kterou se podepsalo 327 lidí. Ti se obávali zejména budoucích obyvatel domu. "Přílišná hlučnost, zvýšená kriminalita," popsala obavy starousedlíků iniciátorka petice Jarmila Šimůnková. 

Martin Chalupa ale tyto obavy odmítl. "Neměla tam být ani restaurace, ani diskotéka a ani ubytovna, jak jsme četli v některých článcích - paskvilech, jejichž autor záměr ani neviděl," řekl Chalupa s tím, že územní plán v této lokalitě bytovou výstavbu předpokládá. "Bytovka se stavět nebude. S kolegou jsme dospěli k názoru, že než abychom šli hlavou proti zdi, je pro nás jednodušší to pronajmout anebo prodat," informoval zastupitele Martin Chalupa.

Záměr stavět bytový dům ovšem nebyl ještě v žádném úředním řízení. "K dnešnímu dni není na městském úřadu vedeno žádné správní řízení ani jiný akt, který by měl vést k nějakému povolení," potvrdil tajemník městského úřadu Marek Švaříček.

Zastupitelstvo o objekt projevilo zájem a usnesením pověřilo starostu města s majiteli kotelny jednat o odkoupení.

Petros Martakidis

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.