Rychlíky budou v Křižanově zastavovat od června, potvrdilo ministerstvo

DSC00757-10030-800-600-80Ministerstvo dopravy ČR rozhodlo o obnovení zastavování rychlíků v Křižanově od 11. června 2017, ovšem jen po dobu rekonstrukce trati.

„Rozhodli jsme se zastavování rychlíků v Křižanově obnovit, tak aby je mohli cestující využívat od nejbližší změny jízdního řádu, tedy od 11. června. Důvodem jsou stavební práce na trati mezi Žďárem nad Sázavou a Brnem, které nám zatím neumožní výrazně zrychlit dálkovou dopravu,“ zdůvodňuje rozhodnutí ministerstva tiskový mluvčí Tomáš Neřold.

V praxi to znamená, že rychlíky budou v Křižanově stavět po dobu rekonstrukce trati, do doby než stavební úpravy umožní zrychlení dálkové dopravy a reálnou časovou úsporu. „Dokud tohoto efektu nedosáhneme, je možné vyjít vstříc cestujícím, kteří rychlíky v Křižanově využívají,“ upřesňuje Neřold.

Jde o společnou dohodu s Krajem Vysočina. „Tuto informaci považujeme za potěšující, nabízející řešení pro cestující,“ uvedl k tomu radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.